Επιλέξτε τη γλώσσα σας

+30 210 5758942
+30 26630 31129
andresakisdim@yahoo.gr
Άγιος Ιωάννης Καρουσάδων
Σιδάρι, Κέρκυρα

Περιοχή

ΣΙΔΑΡΙ, ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Σε απόσταση  32 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού το Σιδάρι  είναι μια από τις πρώτες περιοχές της Κέρκυρας που ανέπτυξαν τις τουριστικές υποδομές τους. Στον τομέα της διασκέδασης οι επιλογές ποικίλουν. Έτσι, σήμερα στην περιοχή, ο επισκέπτης θα βρει εστιατόρια με διεθνή κουζίνα, νυχτερινά κλαμπ, Bars, παραδοσιακές ταβέρνες κ.α καθώς και πλούσια εμπορική αγορά για τις καθημερινές αγορές , φαρμακεία,πρατήρια βενζίνης, καταστήματα τοπικών προϊόντων κ.α. Από το Σιδάρι , αναχωρούν καραβάκια για Όθωνους , Ερείκουσα και Μαθράκι.
Το θέρετρο προέρχεται από τη συγχώνευση των δύο παραθαλάσσιων χωριών ενώ η σπανιότητα και η χάρη του τοπίου οφείλουν πολλά στη γεωλογική διαμόρφωση του χώρου. Η θάλασσα εισβάλλει σε αμμώδεις ακτές και δημιουργεί εντυπωσιακούς κολπίσκους ενώ εδώ έχουν ανακαλυφθεί και τα λείψανα του πρώτου βεβαιωμένου οικισμού του νησιού που χρονολογείται στη Νεολιθική Εποχή.
Ο Άγιος Ιωάννης είναι μια μικρή περιοχή  με μια ήσυχη αμμώδη παραλία και κάποια τουριστικά καταλύματα ,, ένα κάμπινγκ και κάποια ενοικιαζόμενα διαμερίσματα των ντόπιων. Ονομάστηκε έτσι από το ερειπωμένο μοναστήρι που βρίσκεται σε ένα λόφο με θέα Σιδάρι. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της περιοχής είναι η έλλειψη υπερανάπτυξης  Ως εκ τούτου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ιδιωτικότητα και χαλάρωση στην κερκυραϊκή ύπαιθρο.

Παραλία Αγίου Ιωαννη:Η πλησιέστερη σε εμάς παραλία είναι αυτή του Άγιου Ιωάννη. Είναι αμμώδης με πεντακάθαρα νερά και θεωρείται ιδανική για όσους αναζητούν την ηρεμία.
Παραλίες Σιδαρίου:Η αμμώδης και με «γαλάζια σημαία» παραλία του Σιδαρίου έχει μεγάλο μήκος και είναι οργανωμένη με θαλάσσια σπορ και beach bars. Σε πολύ μικρή απόσταση θα βρείτε και το φημισμενο Canal d amour με τους όμορφους κολπίσκους του, τα γαλάζια νερά του και τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των βράχων του. Ανάμεσα σε μικρούς όρμους και σπηλιές με ζεστά νερά σας καλούν να κολυμπήσετε και να ερωτευτείτε, σύμφωνα με τον μύθο του.


ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα είναι το βορειότερο και δεύτερο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Επτανήσων, στο Ιόνιο Πέλαγος. Με πυκνότητα πληθυσμού 193 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, συγκαταλέγεται στα πλέον πυκνοκατοικημένα νησιά της Μεσογείου. Η πόλη της Κέρκυρας, πληθυσμού 28.185 κατοίκων, με έντονα ενετικά και αγγλο-γαλλικά στοιχεία, προσφέρει σπουδαία αξιοθέατα όπως το Ποντικονήσι, το Κανόνι και το Μον Ρεπό, και αξιόλογα κτίρια: η Αγγλική Αρμοστεία, τα παλαιά ανάκτορα του Ταξιάρχου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, το μέγαρο Καποδίστρια, το μητροπολιτικό μέγαρο, το σημερινό Δημαρχείο, το μέγαρο της Ιονίου Ακαδημίας. Εξίσου σημαντικό αξιοθέατο, στην περιφέρεια της πόλης, αποτελεί το Αχίλλειο, το παλάτι της βασίλισσας Ελισάβετ. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε:

 • Το πασίγνωστο "Λιστόν" που διακοσμεί την κεντρική πλατεία της Κέρκυρας απέναντι από το παλιό Φρούριο.
 • Το τεχνητό ισθμό κάτω από την γέφυρα που χωρίζει το παλαιό Φρούριο από την καινούρια πόλη της Κέρκυρας
 • Τη νεοκλασική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου χτίστηκε από τους Άγγλους το 1840 μέσα στο παλαιό Φρούριο.
 • Το μοναστήρι της Παναγίας των Βλαχερνών με το φημισμένο Ποντικονήσι που έχει εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο.
 • Το φημισμένο Αχίλλειο της Πριγκίπισσας  Σίσσυ που περιέχει αγάλματα και πίνακες εμπνευσμένους από την Ελληνική Μυθολογία, και τον Τρωϊκό πόλεμο
 • Τη γραφική και κοσμική παραλία της Παλαιοκαστρίτσας στο δυτικό μέρος του νησιού.
 • Το μοναστήρι της Παρθένου Μαρίας (1228) είναι γνωστό για τη μοναδική ομορφιά του.
  Στις ακτές της Κέρκυρας συναντώνται δεκάδες παραλίες με ψιλή άμμο (Άη Γόρδης, Γλυφάδα, Σιδάρι, Αχαράβη, Παλαιοκαστρίτσα) ενώ στην ενδοχώρα υπάρχουν χωριά εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς.
  Η Κέρκυρα φημίζεται για τη μουσική της παράδοση, από τις «καντάδες» μέχρι την περίφημη «Φιλαρμονική», η οποία συνοδεύει τη λιτανεία του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή. Το πρωινό του Μεγάλου Σαββάτου, η κερκυραϊκή παράδοση θέλει τους κατοίκους της Παλιάς πόλης να ρίχνουν στάμνες με νερό από τα μπαλκόνια γεγονός που συμβολίζει την «πρώτη ανάσταση» του Χριστού.


logom.png
Άγιος Ιωάννης, Σιδάρι, Κέρκυρα
Τηλ.Αθήνας: +30 210 5758942 Fax. 210 5758942
Τηλ.Κέρκυρας: +30 26630 31129 +30 26630 31129 
Κιν.: +30 6932 248438 - +30 6936 533834
Email: andresakisdim@yahoo.gr
Image